el meu cop d'ull, fotografia, mirada, càmera

El meu cop d’ull: una mirada a través de la càmera

En primer lloc si estàs llegint això és que ja has fet una passejada per la web. Benvingut. Espero que t’estigui agradant i que en facis difusió. El Meu Cop d’Ull és una mirada a través de la càmera, la meva càmera, el meu cop d’ull. En fotografia quan et poses darrera una càmera et toca escollir quina part de la realitat vols donar a conèixer. És totalment subjectiu. Un punt de vista personal. Això és el que pretén aquest web. Donar-te una finestra al món que m’envolta, per feina o desde l’àmbit personal, amb un punt de vista molt particular. Cada cop d’ull amb la càmera té una intencionalitat i això és el que et vull fer arribar.

El Meu Cop d’Ull és tot just un nadó. Fa un parell d’anys que existeix. I fins ara ha estat una ocupació totalment centrada en el meu temps lliure. Fins fa ben poc. Fa poc més d’un any que vaig decidir dedicar-me també a la fotografia en l’àmbit professional i començar a acceptar encàrrecs de gent que volia que els fes arribar El Meu Cop d’Ull particular dels seus projectes, moments, esdeveniments  de la seva vida, professió, etc.

Va ser llavors quan vaig dir: haig de fer un web on aparegui tot plegat per deixar constància dels moments que anem fotografiant, amb el nostre estil propi, i amb tot el que encara ens queda per aprendre. Perquè aquesta és una de les màgies d’aquesta professió. Cada fotografia, cada projecte fotogràfic, cada encàrrec és un repte que agafo amb la màxima il·lusió i sobretot deixant-m’hi la pell en tots i cadascun d’ells.

I precisament per això intento no deixar d’aprendre mai de totes i cadascuna de les situacions en les quals em trobo. Primer en a la facultat amb la Sandra Balsells, espectacular fotoperiodista de la que vaig aprendre l’actitud que cal davant dels projectes, i la tècnica que he assolit. Més tard en tallers com els que he fet amb l’Ivan Sanczewsky (Ivan Sánchez). El pròxim repte que tinc en ment és especialitzar-me en l’àmbit del retrat amb un taller sobre Retrat Editorial a l’Institut d’Estudis de Fotografia de Catalunya (IEFC) amb la Marina Vilanova, de la qual m’han donat molt bones referències en retrat i també com a fotògrafa.

Si fas una ullada al web podràs veure que les galeries que hi ha al portfoli estan separades per categories relacionades amb quin àmbit té el projecte que estàs mirant. Des de les sèries i allò personal que formen part d’un denominador comú que emmarca les fotografies que estàs mirant, passant pels encàrrecs que m’han fet demanant-me El Meu Cop d’Ull particular d’un determinat treball, fins arribar al Work In Progress.

El Work In Progress és la nineta dels meus ulls. Sóc un amant dels animals en tot allò que a ells respecta. I m’encanta disparar a mascotes, gats i gossos per igual. És per això que fa més d’un any vaig començar a col·laborar amb el Centre de Teràpia Assistida amb Cans (CTAC). Això em va dur a disparar en un dels centres en els quals ells treballen amb els seus gossos de teràpia, on fan sessions amb nens i nenes amb alguna deficiència psíquica o física, per intentar estimular-los en molts sentits. Aquest és un projecte que té quasi dos anys de vida i que de moment ha avançat molt poquet degut a la dificultat que implica que hi hagi menors i la desconfiança que genera que algú amb una càmera entri a les sessions. Però mica en mica estic fent pedagogia del que des d’El Meu Cop d’Ull vull fer amb totes aquestes imatges i que és explicar la gran tasca que psicòlegs, fisioterapeutes, tècnics en intervencions assistides amb cans i també els gossos que acompanyen els tècnics fan amb aquests nois i noies. Fa poc he incorporat al projecte una altra associació que també es dedica a la teràpia amb gossos. Es tracta de Professionals en Intervencions Assistides amb Cans (PIAC). Són una entitat jove, que tot just està naixent però que pretén fer-se forat en aquest àmbit i que des del principi m’han demanat que col·laborem mútuament en aquest projecte. Aquesta és una pestanya del menú que espero que veiem créixer junts i juntes a mesura que avancin els mesos i amb el pas del temps.

Res més per part meva. Aniré escrivint en aquest bloc per fer entrades de sessions, projectes que apareguin, perfils que tinc en ment. Aquest espai em permet escriure i fotografiar que són dues de les coses que més m’agraden. Espero que puguem començar a interactuar d’alguna manera via xarxes, ja sigui a través de la pàgina de Facebook o del perfil d’Instragram. I si no, et convido a que em facis arribar un mail amb les teves impressions o que deixis el teu comentari aquí una mica més avall.

Fins Aviat.

Dani Álvarez

Comparteix-ho amb els teus


11 Comentaris
 • Chan
  - 16:21h, 12 Juliol

  Molta sort Dani en aquest projecte, De ben segur que l’esfroç i dedicació units a la teva vocació et recompensaràn molt gratament…ja m’jo diràs!! Dispara!!

  • Dani Alvarez
   - 19:35h, 13 Juliol

   Moltes gràcies Chan, i espero que segueixis de ben a prop aquest periple i que segueixis fent les teves aportacions.

 • Fidel
  - 19:29h, 13 Juliol

  És un honor poder escriure un primer -espero que un primer de molts- comentari en aquest blog. Un honor perquè “El meu cop d’ull” parteix amb tres ingredients que fan preveure una bonca collita: l’amor pels animals, una miarada romàntica a la vida i una procedència allunyada dels vicis de les grans urbs i molt propera a la terra i al mar. Per això, per molts anys, per molts cops d’ulls, et seguirem amb molta il·lusió!

  • Dani Alvarez
   - 19:36h, 13 Juliol

   Moltes gràcies Fidel. L’honor és meu que escriguis aquestes boniques paraules que m’ajuden a seguir amb molta empenta i sabent tot el que ens queda per aprendre.

 • Carlos
  - 09:37h, 14 Juliol

  Et desitjaria sort, però no la necessitaràs perquè amb la passió que tens per la foto i l’obsessió per treballar (i per treballar bé) que tens, les coses segur que t’aniran més que bé. Això és ‘el meu cop d’ull’, però de ben segur que faràs que molta gent el senti com a seu. Felicitats!

  • Dani Alvarez
   - 10:51h, 14 Juliol

   L’obsessió per treballar no sé si és massa bona per la salut, jejeje. Moltes gràcies pel teu comentari Carlos.

 • Noelia
  - 22:27h, 14 Juliol

  Ei!!! Enhorabona Dani!! M’encanta!!

  • Dani Alvarez
   - 09:42h, 15 Juliol

   Moltes gràcies Noe! Celebro que t’agradi. Han estat moltes hores dedicades i la veritat és que fa il·lusió veure com té bona rebuda. Moltes gràcies per xafardejar!

 • Mireia
  - 22:42h, 14 Juliol

  Estic segura que el projecte serà un èxit. Tens un cop d’ull magnific! Molta sort!

  • Dani Alvarez
   - 09:43h, 15 Juliol

   Gràcies Mireia!! Gràcies per fer un cop d’ull a les nostres galeries.

 • Antonio F. Garcia Álvarez
  - 22:29h, 15 Juliol

  Enhorabuena por un trabajo tan bien hecho, se le nota el esfuerzo, el saber y el amor con el que lo has hecho. Un beso primo